woensdag 28 december 2016

De kerstboom

De voorbije twee jaren heb ik de kerstperiode compleet genegeerd. Twee jaar geleden was mijn zoon net serieus ziek geweest, dus de goesting om het huis aan te kleden ontbrak me volledig. En vorige winter liep ik met een pasgeboren dochter rond, dus ook toen ontbrak het me volledig aan energie. Dit jaar echter loop ik al sinds november in kerstmodus rond. Mijn man heeft me echt proberen tegen te houden, maar toch is de kerstboom hier al voor sinterklaas in huis beland. Helaas, met twee kleine kinderen in huis, ziet de kerstboom er alles behalve perfect uit.
Mijn eerste exemplaar is zo'n plastiek geval, een tweedehands exemplaar van mijn grootvader, waarvan de bijhorende voet ontbreekt. Daarom heb ik hem in een pot met aarde geplant, maar na één duw stond hij al schots en scheef. Er hingen overal kleine cadeautjes in de kerstboom, maar omdat mijn dochter er heel veel plezier aan beleeft om deze uit te pakken, is de helft in de vuilnisbak beland, en de andere helft hangt bovenaan. Ook de slinger heeft de dochter al aangevallen: niet zo leuk als die helemaal kaal te plukken, dus deze hebben we ook wat hoger gehangen. De kerstballen kunnen gelukkig niet breken.
Exemplaar nummer twee is een grote doek van de Ikea, die ik aan de muur heb opgehangen. Samen met de zoon heb ik kerstballen geschilderd en deze met plakband hieraan gehangen. Enkele weken geleden was hij ziek en kwam er een oppasser aan huis, en samen met deze vrouw heeft hij zelfs nog extra kerstballen gemaakt (het was een schat van een vrouw - maar later daarover meer).
De onderste helft van de ballen zijn ondertussen natuurlijk alweer verdwenen, want zowel zoon als dochter vinden het super om ze weer los te trekken. Zo gaat dat zeker met kinderen?

Besluit: de kerstsfeer hangt hier in huis. Maar hier en daar is er wel een hoekje af. Zie het als een bewijs dat hier ook geleefd en gespeeld wordt :-). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten