woensdag 28 december 2016

Granola

In blogland heb ik al veel berichten zien passeren over zelfgemaakte granola. Aangezien ik de hype nog niet volledig begreep - want echt lekker vind ik havermout nu ook weer niet - heb ik het zelf ook maar eens uitgetest.


Een goed blogbericht start altijd met een foto van de ingrediënten. Zelf kook ik nooit op deze manier: ik begin er maar aan, en zoek stap voor stap in mijn kasten wat ik nodig heb. Deze keer heb ik er toch een uitzondering van gemaakt. Alhoewel ik betwijfel of de doos havermout open mag staan, de agavesiroop half leeg mag zijn, en de zak nootjes ook al half opgegeten. Daarnaast ook kokospoeder en kokosnootolie. Zijn deze ingrediënten te exotisch voor een niet zo perfecte moeder? Dan verklap ik er maar meteen bij dat ik die kokosnootolie en die agavesiroop gewoon in de Action heb gevonden (mijn favorieten brol-knutsel-winkel).Vervolgens heb ik de nootjes gehakt (met de mixer), en alle ingrediënten wat op mijn gevoel met elkaar gemengd, tot het wat een plakkerig mengsel werd.Dit ging dan een 20 tal minuten in de oven, op 150 graden. En heel je huis ruikt meteen heerlijk...En als je het vervolgens serveert met stukjes mango en Griekse yoghurt, dan was dit het resultaat!

Besluit: het was verrassend maar waar, echt lekker. Maar die siroop en de olie maken volgens mij alles goed, samen met de geroosterde nootjes. Voor herhaling vatbaar.

Opmerking 1: de kinderen waren deze ochtend bij mij schoonmoeder aan het logeren, vandaar dat ik de tijd had om dit zo mooi te presenteren en stap voor stap een foto te maken.
Opmerking 2: de keuken was achteraf toch wel een puinhoop
Opmerking 3: als je de vorige foto te perfect vond, in werkelijkheid lag er nog een stapel wast naast, die dringend nog eens in de kleerkast weggestoken moet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten