zondag 15 januari 2017

Weekmenu: week 1 en 2

Bij een nieuw jaar horen ook heel wat goede voornemens, waarvan de merendeel nooit in de praktijk gebracht wordt. Één er van is heel populair in blogland, zijnde door de inspiratie van madame zsazsa, het opstellen van een weekmenu. Voor de eerste en de tweede week van dit jaar ben ik hiermee ook aan de slag gegaan.
 

 

Het grote voordeel van het opstellen van zo'n weekmenu is dat er toch wel wat duidelijke structuur in ons huishouden komt. Ik moet zeggen, ik heb de afgelopen twee weken echt vaak heel lekker gegeten. En we zijn geen twintig keer naar de supermarkt moeten lopen, aangezien we alle ingrediënten op tijd in huis hadden. Meestal is het gevaar anders dat we door gebrek aan inspiratie en ingrediënten we voor snelle oplossingen zoals pizza kiezen.

Een paar van de lekkere dingen die we deze week hebben gegeten:

Puree van zoete aardappel, met spinazie, gedroogde tomaatjes, en geitenkaas
 
Risotto met pompoen
 
Pasta van courgette met champigons en roomsaus

Slaatje van rode biet en peer met pasta en geitenkaas
 
Veel van de recepten waren nauwelijks moeilijk, en door wat exotischere ingrediënten te kiezen, heb ik toch het gevoel dat ik bijzondere dingen gegeten heb.
De uitdaging zal nu worden om dit patroon verder te zetten, en ook komende weken zo'n weekmenu op te stellen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten