zaterdag 22 april 2017

Amandelbroodje

Ik hou enorm van taarten en cakes bakken. Helaas is dat meteen ook het moment waarop ik besef hoeveel suiker en boter in al dat lekkers zit. Daarom ben ik al even op zoek naar recepten waar ik toch wat minder schuldgevoel aan overhoud. Dit amandelbroodje, geïnspireerd op dat van Sandra Bekkari, bevat wel veel noten en bananen, maar het schijnt dat dat toch iets gezonder is dan de pure vorm van vet en suiker. Het aantal calorieën zal dus waarschijnlijk niet drastisch minder zijn, maar het schuldgevoel wel. En dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.
 
Ik hou er ook nog meer van als ik al de ingrediënten voor een cake in één kom kan gooien, en enkel nog hoef te mixen. Vanaf er ergens staat: klop een eiwit apart op, dan haak ik al helemaal af. Dus dit recept is ook op dit vlak perfect
 
Wat houdt het in? Je neemt een kom, je doet daarin 240 gram amandelmeel (ik weet het, een niet zo vanzelfsprekend product, maar wel in biowinkels te vinden, of online te bestellen),
daarnaast ook 6 eieren, 4 bananen, een zakje bakpoeder, een scheutje olie en een snuifje kaneel.
En meer houdt het niet in.
Je mixt alles samen, steekt het 40 minuten in de oven op 180 graden, en klaar is kees.
 

 
Ik eet het zonder schuldgevoel als ontbijt, als tussendoortje. En vooral: de kinderen zijn er ook gek op. Een eenvoudig ontbijt voor hen dus, zonder veel gedoe, of gemakkelijk om een plakje in de boekentas mee te geven.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten